top of page
Scherm­afbeelding 2024-10-29 om 17.51.41.png

leafde

korte keten restaurant, van boer naar bord

Auke Hempenius, een Friese Geboren op de boerderij in Friesland. Recht voor de raap, apetrots op zijn geboortegrond vroeg met de branding voor zijn unieke horecaconcept Leafde te ontwikkelen. Het concept van het restaurant? Recht van de boer op je bord. Elk gerecht is uniek, geïnspireerd op de oogst van de dag en de creativiteit van de chef, waardoor geen enkele dag hetzelfde is. Bij Leafde wordt de aarde waaruit alles groeit geëerd. De Friese bodem voedt niet alleen hun gewassen, maar ook de verbinding tussen mens, natuur en gemeenschap. Aarde is daarom het fundament van het concept. De tinten van klei op veen, de bodem typisch voor de streek, dragen de basis van de branding en interieurvormgeving. De “d” die subtiel als een zaadje in de grond zakt en toch voor een prachtige balans zorgt, is de sterkte van dit beeldmerk.

© 2024 - alle rechten voorbehouden - ontwerp door studio citron - evelien rahm

+32 486 07 04 23

  • insta_SC-09
bottom of page